Smokva Studio

Smokva je studio, ki deluje na področju oblikovanja, scenografije, vsebinskega marketinga in konceptov. Razvijamo trajnostne rešitve in izdelke ter osrečujemo naročnike.

Oblikovanje

 • Koncept, idejna zasnova …
 • Oblikovanje grafičnih elementov / CGP.
 • Oblikovanje katalogov, edicij, knjig … / Oblikovanje embalaže
 • Oblikovanje komunikacijskih elementov: oglas, direktna pošta, splet …

Scenografija in aranžiranje

 • Oblikovanje in aranžiranje prostora.
 • Izdelava elementov za opremo prostora.
 • Priprava načrta prireditve – tloris in “render” prostora / Postavitev in ureditev prostora.

Splet / Web

 • Koncept in oblikovanje predstavitvene ali prodajne spletne strani.
 • Oblikovanje, priprava in izdelava spletne trgovine (web shop).
 • Svetovanje in priprava celostne spletne predstavitve za turizem.

Vsebinski marketing

 • Priprava besedil za socialne medije in prodajne kanale.
 • Izdelava vseh potrebnih elementov za komunikacijo na socialnih medijih.
 • Priprava video vsebin in slikovnega materiala.
 • Izdelava prodajnih kampanij na socialnih medijih (mednarodno).

Koncept

 • Snovanje produktov v turizmu in za turizem.
 • Izdelava koncepta in razvoj zgodbe za turizem, hotele in lokalno skupnost (kolesarstvo, pohodništvo, kulinarika, …).

Matej Mejovšek

Svet oblikovanja in kreative začutim leta 1995, ko sodelujem z oglaševalskimi agencijami v Ljubljani. Sprva kot ustvarjalec za vse, kasneje kot oblikovalec in umetniški vodja ter na izbranih projektih kot kreativni vodja. Tako delam na projektih: komunikacijske akcije, oblikovanje edicij, sejemske-event rešitve in akcije pospeševanja prodaje. Vsakodnevni “dril”, 12-urni delovnik in velika volja do projektov me je izpilila v “težkokategornika”. Snujem tudi scenarije za prireditve, scenarije za televizijske oglase in celo nastopim kot osrednji lik v TV oglasu za zavarovalnico.

Leta 1999 sem ustanovil xxl studio, kjer smo skupaj s sodelavci-oblikovalci ustvarili številne projekte. V butičnem okolju smo snovali celostne podobe, razvijali embalažo, producirali komunikacijske akcije, kot eni prvih pri nas razvijali spletne rešitve in organizirali promocijske evente. Bili smo tudi kreativna podbora za velike komunikacijske projekte večjih oglaševalskih “plejerjev”. Leta 2004 sem xxl studio d.o.o. skupaj s timom prodal drugi (beri finančno bolj perspektivni) agenciji, kar še danes velja za malo šolo poslovanja.

Rad sem potoval, fotografiral, tudi kolesaril, kanjoniral, veliko smučal v gorah, se ukvarjal z alpinizmom in plezanjem ter tako izdal foto monografijo Lastovičji let. Ponosen sem tudi na obdobje sodelovanja s pokojnim Tomažem Humarjem, ki mi je podaril veliko življenske modrosti. Med drugim sem se navdušil nad severno Azijo, – Mongolija, Kirgizija, Kazakstan, Sibirija,… – kamor sem se vračal v 14-tih izvedbah. Sam na konju sem prejahal severni del Mongolije z dodatki Sibirije.

Leta 2004 sem med drugim odkupil delež v podjetju Lajf d.o.o., razvil koncept poslovnih-incentive dogodkov in kreativnih produktov v turizmu. Ustanovil sem več blagovnih znamk, ki še danes uspešno delujejo v turizmu na trgu Slovenije, Hrvaške in Balkana. Kreiral sem promocijske in incentive dogodke za večja podjetja na trgu EU, ustvarjal scenarije, razvijal produkte in skrbel za izgled. Za produkcijska podjetja pa že desetletja uspešno izvajam lokacijski managament – location scouting na področju Slovenije, Hrvaške in širše.

Tina Verk

Naziv univerzitetni diplomirani inženir arhitekture sem pridobila leta 2003 z diplomo na tematiko strnjene stanovanjske gradnje “Mikrososeska na Barju” pod mentorstvom prof. Janeza Koželja, katerega večletno mentorstvo se odraža še dandanes v mojih izzivih, pristopih in rešitvah.

V letih po diplomi sem kot projektantka arhitekture delovala v arhitekturnem biroju Arhiveda d.o.o. na raznovrstnih arhitekturnih projektih – tako po vsebini kot dimenzijah. Področja projektov: stanovanjska gradnja (stanovanjske hiše), poslovni prostori (Mobitel, Teranova) in večji objekti v turizmu (Rimske Terme, Hotel Zreče, Hotel Podgorica, Apartmaji Sunčani vrtovi Dubrovnik, Terme Benedikt,..). Pri projektu Rimskih Term, turističnega kompleksa velikosti cca 24.000m2, sem sodelovala od idejne zasnove do projekta za izvedbo v letih 2005-2009 in s tem projektom leta 2009 opravila tudi strokovni izpit ter pridobila naziv odgovornega projektanta arhitekure.

Leta 2009 sem se odločila za samostojno pot in delovala še naprej na področju arhitekture, dodala pa sem grafično oblikovanje in organizacijo projektov v turizmu. Arhitekturne izzive sem iskala tudi v udeležbah na arhitekturnih natečajih in manjših arhitekturnih projektih.

Več o moji Arhitekturi >>