Studio Smokva

Smokva je studio, ki deluje na področju oblikovanja, scenografije in konceptov. Razvijamo trajnostne rešitve in dobre izdelke ter predvsem osrečujemo naročnike z izdelki. Dela se lotevamo celostno in z osredotočenostjo k cilju.

Oblikovanje

 • Koncept, idejna zasnova …
 • Oblikovanje grafičnih elementov / CGP.
 • Oblikovanje katalogov, edicij, knjig …
 • Oblikovanje komunikacijskih elementov: oglas, direktna pošta, splet, …
 • Oblikovanje in priprava vsebine za socialne medije.
 • Oblikovanje embalaže.

Scenografija in aranžiranje

 • Oblikovanje in aranžiranje prostora.
 • Izdelava elementov za opremo prostora.
 • Priprava načrta prireditve – tloris in “render” prostora.
 • Postavitev in ureditev prostora.

Koncept

 • Snovanje produktov v turizmu.
 • Razvoj kolesarskih zgodb za turizem, hotele in lokalno skupnost.
 • Razvoj in koncepti za “outdoor” izdelke in uporabne rekvizite.

Matej Mejovšek

Svet oblikovanja in kreative začutim davnega 1995, ko sodelujem z oglaševalskimi agencijami v Ljubljani. Sprva kot delavec za vse, kasneje kot oblikovalec in umetniški vodja ter tudi kot kreativni vodja. Delam na projektih: komunikacijske akcije, oblikovanje edicij, sejemske-event rešitve in akcije pospeševanja prodaje. Vsakodnevni “dril”, 12-urni delovnik in velika volja do projektov me je izpilila v oglaševalskega “težkokategornika”. Snujem tudi scenarije za prireditve, scenarije za TV oglase in nastopim kot osrednji lik v reklami za zavarovalnico.

Leta 2000 sem ustanovil xxl studio, kjer smo skupaj s sodelavci-oblikovalci ustvarili dobre projekte. V butičnem okolju smo snovali celostne podobe, razvijali embalažo, producirali komunikacijske akcije in organizirali promocijske evente. Velikokrat smo bili kreativna podbora za velike komunikacijske projekte večjih “plajerjev”. Leta 2004 sem xxl studio d.o.o. skupaj z timom prodal drugi (beri finančno bolj perspektivni) agenciji, kar še danes velja za malo šolo življenja.

Rad sem potoval, fotografiral, tudi kolesaril, kanjoniral, se šel smučanje, alpinistiko in plezanje ter tako izdal fotomonografijo Lastovičji let. Ponosen sem tudi na obdobje sodelovanja s pokojnim Tomažem Humarjem, ki mi je podaril veliko življenskih modrosti. Med drugim sem se navdušil nad Azijo, – Mongolija, Kirgizija, Kazakstan, Sibirija,… – kamor sem se vračal v 14-tih izvedbah. Sam na konju sem prejahal severni del Mongolije.

Leta 2004 sem odkupil delež v podjetju Lajf d.o.o., razvil koncept poslovnih-incentive dogodkov in kreativnih produktov v turizmu. Ustanovil sem več blagovnih znamk, ki še danes uspešno delujejo v turizmu na trgu Slovenije, Hrvaške, …. Organiziral sem promocijske in incentive dogodke za večja podjetja na trgu EU, ustvarjal scenarije, razvijal produkte in kreiral. Za produkcijska podjetja pa že desetletja uspešno izvajam lokacijski managament – location scouting.

Tina Verk

Naziv univerzitetni diplomirani inženir arhitekture sem pridobila leta 2003 z diplomo na tematiko strnjene stanovanjske gradnje “Mikrososeska na Barju” pod mentorstvom prof. Janeza Koželja, katerega večletno mentorstvo se odraža še dandanes v mojih izzivih, pristopih in rešitvah.

V letih po diplomi sem kot projektantka arhitekture delovala v arhitekturnem biroju Arhiveda d.o.o. na raznovrstnih arhitekturnih projektih – tako po vsebini kot dimenzijah. Področja projektov: stanovanjska gradnja (stanovanjske hiše), poslovni prostori (Mobitel, Teranova) in večji objekti v turizmu (Rimske Terme, Hotel Zreče, Hotel Podgorica, Apartmaji Sunčani vrtovi Dubrovnik, Terme Benedikt,..). Pri projektu Rimskih Term, turističnega kompleksa velikosti cca 24.000m2, sem sodelovala od idejne zasnove do projekta za izvedbo v letih 2005-2009 in s tem projektom leta 2009 opravila tudi strokovni izpit ter pridobila naziv odgovornega projektanta arhitekure.

Leta 2009 sem se odločila za samostojno pot in delovala še naprej na področju arhitekture, dodala pa sem grafično oblikovanje in organizacijo projektov v turizmu. Arhitekturne izzive sem iskala tudi v udeležbah na arhitekturnih natečajih in manjših arhitekturnih projektih.

Več o moji Arhitekturi >>